De leukste cabaretgrappen in de V-bijlage van de Volkskrant


Geplaatst in Blog op . Gepubliceerd in: de Volkskrant april 2016
  1. ‘Van alle vormen van geweld is huiselijk geweld toch het meest gezellig.’ – Ronald Goedemondt in De R van Ronald. (2013)Goedemondt plaatste zich met dit programma bovenop de cabaret-Olympus. Hij zet zijn neuroses uit het dagelijkse leven op meesterlijke wijze om in ijzersterke, absurde grappen.Ronald
  2. ‘De zelfmoordterrorist die zichzelf opblaast verheugt zich op de 72 maagden, maar hij moet wel eerst zijn piemel terugvinden. – Dolf Jansen in de Oudejaarsconference 2015.De beste manier om angsten te bestrijden is met het humorwapen. Daarmee wordt de vijand niet alleen belachelijk maar ook grotendeels onschadelijk gemaakt. Er blijft door deze grap van Jansen letterlijk en figuurlijk niet veel meer over van een moslimterrorist.
  3.  ‘De voorstanders van Zwarte Piet zeggen dat er meer mensen zijn die er plezier van hebben dan die er last van hebben. Dat is ook mijn argument voor groepsverkrachting.’ – Theo Maassen in Oudejaarsconference van 2013.Met deze grap raakt Maassen precies de kern van de Pieten-discussie: het egocentrisme en de arrogantie van de meerderheid.