Drie tips voor het musicalseizoen 2019-2020 (Het Parool)


Geplaatst in Theaterreportages/interviews op .

foto: Manuel Harlan

TINA – De Tina Turner Musical door Stage Entertainment

Na Londen komt de eigen Stage productie over ‘The Queen of Rock ‘n Roll’ (script van Karori Hall, Frank Ketelaar en Kees Prins) naar Nederland. De door Tina Turner geautoriseerde musical gaat over haar jeugd in Tennessee, de rauwe tijd met haar gewelddadige mentor en echtgenoot Ike en haar wederopstanding met nummers als Private Dancer en Simply the best.

Première: 9 februari 2020 Beatrix Theater Utrecht

Company door Pit Producties

De vijftigste verjaardag van de sexy, charmante, succesvolle, maar not so happy single Robert (Paul de Groot) wordt een hilarische hellevaart langs lust, jaloezie, trouw, wrok en andere relatieleed. Wie kan Robert redden van de complete ineenstorting? De mid-life musical Company (1970) is een van de vele hoogtepunten uit het grootse repertoire van Stephen Sondheim.

Première: 20 februari 2010 Stadsschouwburg Haarlem

Anastasia door Stage Entertainment

De kijker naar de Netflix-serie The last Czars en de animatiefilm Anastasia (1997) zal vertrouwd materiaal tegenkomen in de Broadway musical Anastasia. De tsarendochter die de moord op de Romanov familie door de bolsjewieken in 1918 zou hebben overleefd duikt in de geschiedenis van haar familie. Met Tessa Sunniva van Tol in de hoofdrol.

Première: 22 september 2019 AFAS Circustheater Scheveningen