Musicaltips voor 2018


Geplaatst in Theaterreportages/interviews op . Gepubliceerd in: Het Parool

The Color Purple

Door: OpusOne

NDSM-loods Amsterdam Noord

Van 12 april t/m 14 mei

Celie, een arme zwarte vrouw in het Zuiden van de VS, is verkracht door haar vader en gewelddadig vernederd door haar man. Geholpen door haar schoonzusje en een rondreizende zangeres probeert zij haar eigenwaarde te herwinnen. De roman van Alice Walker is eerst verfilmd (met Oprah Winfrey) en vervolgens bewerkt tot succesvolle Broadway-musical.

(Naomi van der Linden – foto: Bob Bronshoff)

www.colorpurplemusical.nl

Sunset Boulevard

Door: Brits tournee gezelschap

Koninklijk Theater Carré Amsterdam

Van 28 maart t/m 8 april

Deze musical van Andrew Lloyd Webber speelt in Hollywood, jaren vijftig. Norma Desmond, ster uit de tijd van de stomme film, hoopt op een comeback. Zij probeert de jonge, berooide scriptschrijver Joe Gillis voor haar karretje te spannen. De hoofdrol is voor Ria Jones, die in de Britse kranten overladen werd met lovende recensies.

www.carre.nl/sunsetboulevard

You’re the top

Door: American Songbook

Première: 22 januari Stadsschouwburg Utrecht

Tournee

De ondertitel van deze musical luidt ‘Het verborgen leven van Cole Porter.’ We zien de vereenzaamde musicalcomponist (gespeeld door Paul Groot) aan het eind van zijn leven in zijn buitenhuis waar hij altijd gasten uitnodigt. Op deze avond zijn de gasten niet gekomen. Met hits als Night and day en You’re the top.

 www.yourethetop.nl

Showponies

Door: Senf Theaterpartners

Première: 19 maart DeLaMar Amsterdam

Tournee t/m 10 juni

Alex Klaasen is een showpony, altijd strak in de vlechten, glad gekamd en de hoeven gelakt. Maar wat gaat er schuil achter al die veren en strikken? De feelgood show zweeft tussen musical en revue en heeft ook nog iets zinnigs te zeggen over privacy en de tol van roem.

www.kemnasenf.nl

The Full Monty

Door: De Graaf & Cornelissen

Première: 5 februari DeLaMar Amsterdam

Tournee t/m 3 juni

Geen werk, en financieel klem door alimentatieverplichtingen. Een groep vrienden probeert de kas te vullen door een stripact uit te voeren. En dan geen halfslachtige show, zoals die nichterige Chippendales. Nee, ze gaan voor de full monty. In deze musical worden geen diepzinnige wijsheden verkondigd, maar het publiek beleeft wel een avondje onbekommerd vermaak.

www.degraafencornelissen.nl